Moč negovanja spolne energije je bila tisočletja skrivnost, namenjena cesarjem in njihovim priležnicam z daljnega Vzhoda, mojstricam in konkubinam, ki so z vajami dosegale mladost telesa in duha ter ohranjale spolno slo. Danes se njihova znanja širijo tudi med nas. Kako povečati spolno energijo, ki nam omogoča uspeh, zdravje, lepoto, uspešno partnerstvo ter osebno rast, nam je zaupala Manja Potočnik, tao inštruktorica, z večletnim izobraževanjem na Kitajskem, ki  se že 12 let ukvarja z žensko spolno energijo. Je ustanoviteljica blagovne znamke Essence of yin, ki vključuje celostno pomoč za revitalizacijo ženske.

Spolna energija je najmočnejša energija na fizičnem nivoju; imamo jo vsi, iz nje smo rojeni. Kaj vse zajema?

Spolna energija zajema bistveno več kot zgolj spolni odnos; je tudi upravljanje velikega podjetja, gradnja hiše, prijetni družinski odnosi… Je močna ustvarjalna energija, ki jo lahko usmerimo, kamor želimo, tudi v duhovnost in evolucijsko rast. Ker jo ljudje primarno usmerjamo v spolnost in reprodukcijo, je pomembno, da se tako moški kot ženske zavedamo odgovornosti, ki jo imamo pri spočetju otroka. V tem trenutku del lastne energije prenašamo na potomce. Kitajski moški in ženske so se včasih na spočetje pripravljali vsaj 10 mesecev in v tem času so zelo pazili, kaj so jedli, trudili so se delovati vrlinsko in manj čustveno, harmonizirali so svoj um in poglabljali svoj dih; vse to, da bi potomcem zagotovili močno zdravje in vitalnega duha. Kitajci in Kitajke so zelo ponosno na to, iz kakšne družine prihajajo, celo za 70 generacij nazaj vedo, kdo so bili njihovi predniki. Energijski zapis se namreč prenaša vsaj 7 generacij naprej in nazaj, zato je pomembno, kakšno energijo nosimo v sebi, kakšno vzdušje gojimo v telesu.

Torej je spolna energija nujno potrebna za zdravje, revitalizacijo, pomlajevanje?

Če želimo ohranjati vitalnost in mladost, potem se je dobro naučiti ohranjati in upravljati svojo spolno energijo, ki ji v naravni kitajski medicini rečemo tudi jing. Upad jinga povzroči, da se staramo; manj kot ga imamo, hitreje se staramo. Vendar pa ni nujno, da s staranjem spolno energijo izgubljamo. Sama preučujem številne starostnike na Kitajskem, ki so stari tudi več kot 100 let in so bolj mladostni kot moji vrstniki, obenem pa so v življenju srečni in zadovoljni. To so ljudje, ki zelo dobro skladiščijo in upravljajo svoj jing.

Nekje sem prebrala rek: ‘Če razumemo proces spolnosti, lahko obrnemo proces staranja.’ Se strinjate?

Ja. In dodala bi še: ‘Če znamo pogledati, kaj nas je ustvarilo, bomo videli tudi, kaj nas lahko naredi nesmrtne.’ To je spolna energija.

Ali s spolnim odnosom spolno energijo trošimo?

Ne, ni nujno. Spolnost se je skozi tisočletja uporabljala za zdravljenje in duhovno rast. Vse je odvisno od načina izvajanja spolnosti. Če med ljubljenjem pride do izmenjave esenc med moškim in žensko, kar pomeni, da ženska posrka moško toplino in moški ženske tekočine, potem je spolnost izredno krepčilna za oba. Za ženske spolnost povečuje jing tudi, če na koncu spolnega odnosa zapremo vagino z nežnimi kontrakcijami mišic medeničnega dna, da energija ne odteka.

Lahko pa s spolnostjo tudi izgubljamo energijo. Če ženska v obdobju mene, ko jo preplavljajo vročinski valovi in se njena notranjost suši, nadaljuje z ognjevitimi spolnimi odnosi, se lahko poškoduje in si zmanjša nivo energije. Prijateljice noči, ki imajo pogoste, tudi grobe, spolne odnose,  se zelo hitro postarajo, saj izgubijo veliko spolne energije, ki je ne znajo regenerirati. Tudi moški, ki pogosto ejakulirajo iztrošijo svojo spolno energijo, četudi jo imajo sprva veliko. Takšne primere poznamo iz sveta uspešnih zvezdnikov, tudi športnikov, ki se zelo hitro postarajo ali zbolijo.

Spolna energija se pri ženskah poleg spolnih organov nahaja tudi v dojkah in jajčnikih. Prebujamo jo lahko z masažami. Za ženske v meni je zelo koristna masaža jajčnikov, ki jim tako podaljšujemo moč in vitalnost. Izjemnega pomena je tudi masaža prsi, ki krepi žensko spolno energijo, hkrati pa z njo preprečimo blokade spolne energije, ki se kažejo v obliki tumorjev in cist.

Kako si lahko ženska poveča svojo spolno energijo?

Spolno energijo si povečamo s tem, da uravnotežimo svoja čustva in um, da ne reagiramo pretirano, pa tudi s kakovostnim spanjem in hrano. Obstaja kar precej metod in tehnik dihanja, gibanja in masaž, ki omogočajo večjo proizvodnjo jinga v notranjih organih, kjer se spolna energija kopiči. Ena od pomembnejših tehnik za ženske je učvrstitev mišic medeničnega dna, pri čemer se nožnica dodatno navlaži in ohranja tekočine. Eden od znakov, da vidimo, koliko smo mlade je, da pogledamo, v kakšnem stanju je naša nožnica. Spodnja usta pravzaprav odgovarjajo zgornjim, bolj kot so suha in bleda, v slabšem stanju je naša nožnica. Pri vajah si lahko pomagamo z žadastim jajčkom, ki spodbuja tudi dvig obraznih mišic, kar vpliva na mladostnost in lepoto žensk.

Žadasta jajčka, v angleščini yoni eggs, so uporabljale premožnejše Kitajke in Mongolke že pred 5 tisoč leti, v zadnjih dveh letih pa so postala izjemno priljubljena tudi pri nas. Kaj moramo vedeti pri pravilni uporabi jajčk, ki nam omogočajo več energije, tudi večje spolno slo?

Zelo pomembno je, da delamo za žadastimi jajčki vsak dan, daje praksa redna. Začetnicam priporočam, da si za jajčka vzamejo poseben čas, lahko 15 minut zvečer pred spanjem in 15 minut zjutraj, ko se zbudijo, da se začutijo, da začnejo prepoznavati, kaj ta trenutek potrebuje njihovo telo. Priporočam tudi, da ga imajo vstavljenega čez noč, saj to povzroča nenehno delovanje mišic. Ko smo vešče uporabe jajčka, si ga lahko vstavimo tudi čez dan. Ugotovile bomo, da je, neglede na to, kaj počnemo, ali nakupujemo ali gremo na kavo, del pozornosti usmerjen na nožnico, kar pomeni, da je del energije vedno z nami, da je ne moremo več izčrpat. To je ta povezava samim s sabo, ko opazuješ svoj dih, opazuješ svoje mišice, del pozornosti imaš vedno v sebi. Ne razmišljamo več toliko z glavo, ampak pričnemo čutiti. Uporaba jajčka je zelo koristna tudi za partnerski odnos, saj je ženska bolj prebujena, ni toliko v glavi, ampak v telesu, lažje se sprosti.

In moški so tega, seveda, veseli.

Ja, zagotovo (smeh). Ženske se moramo malce spodbuditi, da se naš libido ohranja, nismo takšne kot moški, ki so kot ogenj, ki se hitro prižgejo, večina pa žal tudi pa tudi hitro ugasne. Ženske smo kot voda, ki se počasi segreva, a ko je voda enkrat vroča, zahteva vzdržljivega moškega, da bi skupaj lahko uživala. Pri ženski je potrebno več predigre, več mora narediti za prebujenje, moškim se do dogaja bolj ‘avtomatsko’. A menim, da je povečanje libida zgolj en nivo, ki ga omogoča uporaba joni jajčka. Večina žensk danes potrebuje nekaj drugega; umiritev in globoko sprostitev.

Pa vseeno, se počutimo bolj seksi, če gremo z jajčkom, recimo, po nakupih?

Odvisno od tega, koliko smo prebujene. Če so mišice ohlapne, bolj težko, ampak redna uporaba bo zagotovo naredila to spremembo. Je pa zelo koristno, da z jajček uporabljamo doma, ko smo same s sabo, da z njim vzpostavimo odnos. Jaz ga, recimo, uporabljam zjutraj, zvečer in ponoči, pa tudi včasih med treningi Qi gonga in Dao jin joge.

Kakšne spremembe, poleg povečanje spolne energije, še občutimo pri redni uporabi žadastega jajčka?

Že takoj na začetku uporabe žadastega jajčka opazimo, da se nam v telesu povečajo tekočine, da  naša koža ni več tako suha, da so oči in nožnica spet navlaženi. Ti sokovi so, po tradicionalni kitajski medicini, esenca naše vitalnosti in mladosti. Ko ženske izgubimo sok, sočenje telesa, se dejansko postaramo. Po redni uporabi jajčka ženske opazijo tudi, da imajo več moči, da se ne utrudijo več tako hitro, saj so njihove odprtine bolj čvrste in jim energija ne odteka. Prav tako se jim uredijo menstrualni ciklusi, saj kri bolj kroži, morda ne takoj, za to je potreben kak mesec, dva uporabe.

Hitra in površna uporaba jajčka ne prinaša tolikšnih pozitivnih učinkov. Koliko časa pa ga je potrebno uporabljati, da občutimo neke večje spremembe?

Jaz bi rekla 100 dni, kitajske ženske so pri pomembnejših praksah vedno upoštevale 100 dnevno obdobje. Dobro je tudi, da se uporabe jajčkov in vaj z njimi učimo neposredno od uporabnic, ne zgolj preko knjig ali DVD-jev. Na delavnicah se znanje prenaša iz ženske na žensko, tako kot se je včasih iz matere na hčer. Le v tem primeru bomo dosegle maksimalen učinek. Včasih so bile te metode izredno skrite, za njih so vedele le ženske, ki so bile tega vredne, ki so imele spoštovanje, saj bi se v nasprotnem primeru vse skupaj hitro izjalovilo, zbanaliziralo. Zato vsem ženskam svetujem, da si poiščejo kakovostno učiteljico, ki razume tako ženske kot to posebno prakso, jo živi tudi sama in, posreduje prave napotke in usmeritve.

Kdaj še posebej priporočate uporabo žadastih jajčk? Jih lahko uporabljamo, neglede na to, koliko smo stare?

Ja, jajčka se uporablja neglede na starost. Prej ko začnemo, bolje je. Tista skrajna točka, ko naj bi se ženska začela ukvarjati s tem, pa je po porodu; takrat je namreč zelo izčrpana in njene mišice so zelo ohlapne. Dandanes sicer porodnice že v porodnišnicah seznanijo s Keglovimi vajami, ampak te vaje so bolj kot fitnes, zgolj za učvrstitev mišic medeničnega dna, pri uporabi joni jajčk pa je ključnega pomena umirjen um in pozornost na to, kar počnemo. Vsakič, ko povežemo um s telesom, se v nas rodi nova življenjska energija, vsakič ko je um ločen od telesa, svojo energijo trošimo.

Na spletu sem zasledila veliko različnih vrst jajčk. Kako iz vse te ponudbe razbrati, katera so za nas najbolj primerna?

O tem, kakšno velikost jajčka izbrati, je bilo že veliko povedanega; starejše ženske in tiste, ki imajo za seboj več porodov, na začetku potrebujejo večji jajček. Ko se mišice postopoma utrdijo, lahko preidejo na manjšega. Zaradi velike ponudbe, pa veliko žensk sprašuje tudi po tem, katere vrste jajček izbrati. Najbolj osnoven, pa tudi prestižen, je žadov jajček, ki zelo ugodno vpliva na sistem rodil, krepi življenjsko energijo v ledvicah in uravnava žleze z notranjim izločanjem. Obstajajo tudi jajčki iz roževca, ki so nežno rožnate barve, in ugodno vplivajo na srce, kar je pri ženskah zelo pomembno, saj je srce naš glavni cilj za regeneracijo. Roževec priporočam ženskam, ki so  dinamične, ki imajo napet življenjski slog, ki so pogosto pod stresom.

Potem je tu še jaspis, kamen, opečnato rdeče barve, -Indijanci so mu rekli zemeljska kri-, ki nam da največ energije. Priporočala bi ga ženskam, ki so brez energije, ki čutijo, da nimajo dovolj krvi, primeren pa je tudi za ženske, ki prihajajo v menopavzo, nikakor pa ne za tiste, ki imajo obilne krvavitve. Obstaja še kamen tigrovo oko, je kamen zlate barve, ki poveže jing in jang energijo v telesu, da se ženske ponovno začutimo v svojem centru, stabilne, močne in uravnotežene. To so 4 kamni, ki jih lahko ženske kupijo pri nas, pomembno pa je, da, ko zagledajo jajček, ne razmišljajo preveč, ampak uporabijo svojo intuicijo ter izberejo tistega, ki jo že na prvi pogled najbolj pritegne.

Vsekakor pa je pomembno tudi, da jajčka niso kemično obdelana, da ni dodanih barvil, ki lahko negativno vplivajo na naše telo.

Seveda se dogaja tudi, da določena podjetja, ki želijo dvigniti nivo proizvodnje, posegajo po umetnih barvilih ali celo materialih. Potrebno je preverit, da imajo jajčka certifikat, jaz sem, recimo, kakovost vseh jajčkov, ki sem jih uvozila, preverila pri dr. Mihu Jeršaku iz Prirodoslovnem muzeja Slovenije, postopoma pa pridobivam tudi certifikate za posamezne minerale iz katerih so jajčka narejena. Ponudbe je vse več in potrebno je biti previden.

Glede na to, da se je uporaba jajčk razpasla, se ženske v Sloveniji prebujamo!

Ja, ta del je krasen! Je pa pomembno izpostaviti, da jajček ne postane neka tableta ali odrešitev, ki nam bo zmanjšala težave in skrbi. Jajček nas ne more odrešiti, lahko pa je most nazaj to sebe. Me smo tiste, ki smo pomembne, ne jajček. Danes živimo v ognjevitem moškem svetu, svetu uma in aktivnosti, kar je za žensko, ki je bolj čustvena, velika obremenitev. Večina žensk je izgubljenih, razpršenih, mnogo preveč razmišljajo, njihove tekočine pa se ob tem sušijo. Ko se bomo naučile umiriti um, ga nastaniti v srcu in prebivati v njem, bomo postale zadovoljne s seboj in pomirjene s svetom. Dojele bomo svoje bistvo. Zunanji svet se nas ne bo več dotaknil, obenem pa bomo imele več energije za stvari, ki so nam resnično pomembne. Ko si bomo same podarile vrednost, nam bodo spoštovanje namenili tudi drugi.

Spočeti sva se trudila vsaj dve leti. Nekaj mesecev zelo pozorno in načrtovano s pomočjo merjenja bazalne temperature, spremljanjem izcedka in aplikacijami, ki merijo ovulacijo. Večino časa pa malce bolj sproščeno in lahkotno, vendar dejstvo je, da sva se vedno ljubila brez kakršnekoli zaščite. In razen krasnih orgazmov in občutka ljubeče izpolnjenosti, se ni zgodilo nič drugega, razen, da sem čez 14 dni spet zakrvavela….

Takšne in podobne zgodbe slišim pogosto.

Vzroki neplodnosti so mnogi. Ko pa čutiš, da je med vama s partnerjem vse ok, se ljubita in sta sproščena, brez skrbi, stresa in napetosti, ko v življenju vse teče tako kot je prav, spočeti pa še vedno ne gre…. je lahko vzrok tudi fizična prepreka zaradi neustreznega čiščenja ob menstruacijah in »stari ostanki« krvi in sluzi, ki preprečujejo oplojenemu jajčecu, da se ugnezdi.

Na spodjem posnetku lahko slišite več o tem vzroku in kako ga odpraviti:

Kdaj imamo največ možnosti za spočetje?

Največ možnosti za naravno spočetje imamo takrat, ko je naš menstrualni ciklus normalen in so rodila čista in pretočna. Znak za te pogoje bo menstruacija, ki bo trajala 4 dni lepe sveže rdeče krvi, brez krčev, bolečin, strdkov in krpic krvi. To je znak, da so maternične stene in jajcevodi prehodni in pretočni in pripravljeni na oploditev in usidranje oplojenega jajčeca.

Pri tem pa joni parne kopeli naravnost blestijo!

Parne kopeli spodbujajo cirkulacijo krvi in kri povabijo tja, kjer je najbolj potrebovana – v rodila! Maternica se ustrezno segreje, sprosti in lahko sproti izloča vse zatrdline, strdke, staro kri in sluz za še bolj učinkovito čiščenje med menstruacijo.

Parne kopeli z ustreznimi zelišči naravnajo vaš ciklus in ga naredijo spet naravnega!

Katera zeliščna mešanica bo naravnala moj menstrualni ciklus in mi omogočila naravno spočetje?

Če so tvoji ciklusi dolgi 28 dni in več, je zate najprimernejša Očiščevalna mešanica zelišč, če so kratki 27 dni ali manj pa Nežna zeliščna mešanica. Da bi ugotovila najustreznejšo zeliščno mešanico zase, prisluhni naslednjemu posnetku:


Ali pa izpolni vprašalnik na tej povezavi:

https://form.jotformeu.com/91035658429362

Individualne tretmaje bomo spet začeli izvajati po preteku omejitvve druženja zaradi coronavirusa. Za analizo ciklusa in izbor zelišč sem z vas dosegljiva na Skype svetovanjih. Kontaktirate me lahko na spodnjih kontaktih:

info@essenceofyin.com, 041 654 544

Ostanite zdrave, zadovoljne in imejte se rade!

<3

Manja

Mnogo žensk, ki imajo težave z zanositvijo od svojih zdravnikov prejemajo diagnozo »nepojasnjena neplodnost«. »Vse je v redu, gospa, samo sprostiti se morate«, pogosto slišijo od njih.

Pogosto imajo takšne ženske v svoji maternici nekaj, kar v TKM imenujemo »stari ostanki« in kar blokira svež pretok krvi kot tudi jajčeca na poti v maternico. Tega dejstva ginekologi ne preverjajo, niti ga merijo, saj se jim ne zdi pomemben, je pa lahko mnogokrat ključen vzrok za nezmožnost spočetja pri ženskah. Sploh takrat, ko naj bi bilo »vse v redu«.

Kaj to sploh je in kako preprečuje uspešno zanositev?

Enkrat mesečno, naj bi maternica ob menstruaciji izločila svojo vsebino skozi krvavitev. Izločki naj bi vsebovali pretežno maternično sluz ali endometrium in folikle, ki se niso oplodili pri ovulaciji. Kri je le prenašalka tega, je tekočina, ki pomaga odplakniti to vsebino. Če se čiščenje uspešno opravi in vse funkcionira kot je predvideno, stene maternice ostajajo čiste, pretočne in zdrave. Če pa se čiščenje ne opravi v celoti in dokončno (kar se pojavi ko cirkulacija krvi ni dovolj močna, da bi odplaknila vse ostanke v maternici), potem stvari ostajajo noter prilepljene na stene maternice. Tudi kri, ki bi morala pomagati ostankom, da se izločijo, ostane v maternici in blokira pretok. Vse to skupaj z dvema besedama imenujemo »stari ostanki«.

Kako veste ali imate v maternici stare ostanke iz preteklega ciklusa?

Preprosto preverite sledeče znake:

 1. Rjava ali črna kri na začetku menstruacije: to je kri od prejšnjega meseca in je znak, da se niste do konca očistile pri pretekli menstruaciji.
 2. Rjava ali črna kri na koncu menstruacije: to je kri tega meseca in je znak, da se maternica ni dovolj sčistila med to menstruacijo.
 3. Rjavi ali črni madeži krvi, ki se pojavljajo sredi meseca med dvema ciklusoma: je prav tako znak, da stara kri ni šla do konca ven pri preteklem ciklusu in se izloča sredi meseca.
 4. Krpice in večji strdki krvi med menstruacijo: To je znak, da cirkulacija krvi ni dovolj aktivna po telesu, posebej je primanjkuje na področju rodil in spolnih organov. Vzrok je premalo topline v spodnjem delu trebuha.
 5. Menstrualni krči: krči so znak, da se je nekaj zataknilo v maternici in le ta sedaj želi to izločiti in potisniti ven iz telesa.
 6. Boleče ovulacije (ali krči v sredini ciklusa): tudi to je znak, da gre za stagnacijo sluzi in drugih ostankov v maternici in ta želi to premakniti ven iz telesa.
 7. Fibroidi: So je znak, da se je v maternici predolgo nabirala maternična sluz, ki se je skozi čas nabrala v strdek sluzi prilepljen na steno maternice.
 8. Endometrioza in Adenometrioza: to se pojavi, ko se maternična sluz začne razraščati na napačnem mestu izven maternice, kar povzroča boleče menstruacije in druge simptome. Ker se to vedno dogaja v primerih, ko je maternica že polna starih ostankov, se začne maternična sluznica razraščati na drugih delih telesa kot na primer v jajcevodih in blokira še te.
 9. Obilen in premočan menstrualni tok (če ga spremljajo še drugi znaki starih ostankov): Kri je le sredstvo za odplaknjenje odvečnih snovi iz maternice ob menstruaciji. Več kot je starih snovi za odplakniti, več krvi telo pošlje, da bi ustrezno očistilo maternico. Takšna menstruacija je pogosto opremljena tudi z veliki koščki ali krpicami goste krvi.
 10. Izostanek menstruacije, pri čemer so bile zadnje menstruacije pred zaustavitvijo rjave ali črne namesto sveže rdeče krvi. To je lahko znak, da je maternica tako zelo zasičena s starimi ostanki, da kri ne more več prodreti skoznjo, da bi jih odstranila.
 11. Zamašeni jajcevodi: Eden od razlogov je ta, da je maternica tako zasičena s starimi ostanki, da so se ti začeli nabirati v jajcevodih, kjer mašijo pretoke tudi do jajčnikov. Tako jajčece ploh ne more potovati do maternice, da bi se oplodilo.
 12. Dolgi menstrualni ciklusi (33 in več dni) Menstrualni ciklus naj bi bil dolg med 28 in 31 dni. Naravno je, da ciklus malce niha, saj se sinhronizira z Luno, ki tudi ni vsak mesec enako točna. Ko ciklus doseže 33 in več dni, je to znak, da menstruacija zamuja. Vzrok je lahko, da je maternica zasičena s starimi ostanki sluzi in neoplojenih jajčec in se kri le s težavo prebije skozi. Lahko tudi pomeni, da se kri prekomerno zadržuje v glavi in višjih delih telesa ter zato telo ne more spustiti krvi v maternico, da bi sprožilo menstruacijo.

Vsaka od teh dvanajstih točk lahko prepreči spočetje in uspešno zanositev.

Vsaj trije scenariji neuspešnega spočetja zaradi starih ostankov

 1. Scenarij:

Folikel (mlado jajčece) se lahko oplodi ampak zaradi zasičenih sten maternice s starimi ostanki, ki visijo ven iz sten, se ta ne more zasidrati na stenah, kar je nujno za uspešno spočetje. Odstranitev te stare sluzi in drugih ostankov je nujno, da bi se jajčece lahko ustrezno prijelo sten maternice, spočetje dejansko uspelo in da se zarodek tudi ustrezno razvija naprej.

 1. Scenarij:

Stari ostanki lahko povzročijo predloge menstrualne cikluse ali celo izostale menstruacije. V takih situacijah je skoraj nemogoče predvideti ovulacijo in pravi čas za osemenitev jajčeca. V določenih primerih ovulacija celo sploh ne pojavi.

 1. Scenarij:

Ko se teh starih ostankov nabere toliko, da zapolnijo celo maternično votlino, ne ženski folikel ne moške semenčice ne morejo prodreti v maternico, enostavno ni prostora, da bi se srečale in oplodile.

Dokler se ti stari ostanki ne odstranijo, ne bo pomagal noben še tako moderen in tehnološki reproduktiven postopek. Vsi medicinski reproduktivni postopki se osredotočajo na združitev jajčeca in semenčice in na povečanje njihove moči in kakovosti. Četudi se srečata in se spočetje zgodi, ima zarodek zelo malo možnosti za preživetje v danih pogojih zamašene maternice s sluzjo in starimi ostanki. Zato umetna oploditev tako pogosto ni učinkovita. Še slabši scenarije je, da se zarodek na začetku uspešno usidra, kasneje pa odmre ali ne zdrži pritiskov in zasičenosti ostalih snovi v maternici.

Kdaj imamo največ možnosti za spočetje?

Največ možnosti za naravno spočetje ali spočetje z zunanjo asistenco je delati na tem, da se vsi stari ostanki in vsa maternična stara odmrla sluz najprej odstrani iz maternice in je ta lepa sveža in čista! Znak za te pogoje bo menstruacija, ki bo trajala 4 dni lepe sveže rdeče krvi, brez krčev, bolečin, strdkov in krpic krvi. To je znak, da so maternične stene in jajcevodi prehodni in pretočni in pripravljeni na oploditev in usidranje oplojenega jajčeca.

Pri tem pa joni parne kopeli naravnost blestijo!

Parne kopeli spodbujajo cirkulacijo krvi in kri povabijo tja, kjer je najbolj potrebovana – v rodila! Maternica se ustrezno segreje, sprosti in lahko sproti izloča vse zatrdline, strdke, staro kri in sluz za še bolj učinkovito čiščenje med menstruacijo. Para namreč na nežen način izloči vse, kar je ostalega na stenah maternice, jajcevodov in jajčnikov ter jih naredi spet prevodne.

Joni savnanje za namene čiščenje starih ostankov mora biti prilagojeno posameznici, ampak bo običajno vsebovalo 6-10 parnih tretmajev mesečno za 3-6 zaporednih mesečnih ciklusov. V kolikor je zasluzenost res obilna, lahko morda še dlje.

Običajno v prvem mesecu ženske opazijo povečano izločanje stare rjave krvi in drugih ostankov med menstruacijo. Drugi in tretji mesec se pojavlja vse manj in manj starih snovi, ki se izločajo. In nekje med tretjim in šestim mesecem kri običajno postane popolnoma sveža in čista, lepa in rdeča od začetka do konca menstruacije.

Katera zeliščna mešanica je najprimernejša za plodnost?

Ni mešanica tista, ki bo spodbudila plodnost, temveč redno izvajanje joni parnih kopeli. Mešanico je potrebno izbrati skladno z ženskim menstrualnim ciklusom, da se ga podpre in ustrezno uravna. Če so ciklusi dolgi 28 dni in več, je najprimernejša Očiščevalna mešanica zelišč, če so kratki 27 dni ali manj pa Nežna zeliščna mešanica. Da bi ugotovile najustreznejšo zeliščno mešanico zase, lahko izpolnite vprašalnik na tej povezavi:

https://form.jotformeu.com/91035658429362

Bi pa priporočala vsem željnim spočetja, da res redno savnajo vsaj 6 mesecev, preden ponovno poskusijo spočeti otročička. To je pomembno zato, da telo ne le pripravimo na spočetje, temveč tudi na zdravo nosečnost. Ko se bodo stari ostanki izločali, bodo stene maternice bolj pretočne in lahko se zgodi, da ženska zanosi še preden je popolnoma pripravljena na nosečnost. V tem primeru se pogosto zgodi spontani splav. Zato je ključnega pomena, da najprej telo res dobro pripravimo, ne le na spočetje, temveč tudi na uspešno donositev  zdravega otročička.

In rezultat? Uspešne zanositve in nosečnosti!

Želim naročiti joni savno in zelišča

Za individualni tretma in analizo ciklusa, sem dosegljiva na spodnjih kontaktih

info@essenceofyin.com

041 654 544

Hladni zimski dnevi in dolge noči so idealni za cartanje. Toplina moškega žensko segreje in vzburi, ko je mrzlo, se še raje se stiskamo k njegovemu močnemu in čvrstemu telesu. Tudi moški od ženske v spolnosti pridobi korist, predvsem ga pomiri in osveži s svojimi sokovi in nežnostjo, sprejemanjem.

Zakaj se z leti libido zmanjšuje?

Pri svojem delu srečujem številne ženske. Mnoge, tudi mlajše, govorijo o tem, da se želja po spolnosti vse manj in manj pojavlja, mnoge se tudi ne vlažijo dovolj in se podajo v grobe in boleče spolne odnose ali pa že kot mlade uporabljajo lubrikante. Zakaj je temu tako?

Najmočnejši spolni potencial ženske je njena kakovostna, dovolj segreta kri, ki konstantno kroži po telesu. Lahko rečemo, da je kri kar njena spolna energija. Ženska z obilo kvalitetne krvi ima tudi obilo spolne energije in želja po spolnosti se redno pojavlja. Težava modernih žensk je, da prekomerno uporabljajo svoj Um za razmišljanje in načrtovanje, kar pomeni, da ga namesto po celem telesu (in še posebej v spolnih organih) zadržujejo v glavi. Spolovila so tako v drastičnem pomanjkanju energije in želja se ne pojavi. Razen morda v glavi, kot fantazija…telo pa posledično ne more sproducirati tekočin, saj nima energije.

 

Kako redno prižigati strast?

Ko zna ženska uporabljati svoj Um tako, da ga pogosto mirnega ohranja v svoji maternici, pod popkom, je predvsem zelo zadovoljna. Takšna ženska nima pretiranih želja in ne pretirava v življenju. Potem je dovolj spolne energije za naravno ljubljenje in izmenjevanje esenc z moškim. Redno ljubljenje, ki je zavestno in podprto z globokim čutnim dihom ženski omogoča, da se med ljubljenjem polni z življenjem in rojeva novo življenjsko energijo znotraj sebe ter jo nežno izmenjuje z moškim. Takšna ženska je tudi zelo zdrava in ima obilo življenjske energije. Zdravje tako umirjene ženske izhaja iz njene kakovostne, ne prevroče krvi, ki primerno kroži in je polna hranljivih snovi s katerimi prehranjuje telo in notranje organe.

Današnji ženski je princip umirjenega uma tuj, saj je naučena in navajena, da svoj um uporablja za konstantno razmišljanje in ga prekomerno usmerja ven iz telesa – v ideje, želje, dosežke. Njen um je razpršen na vse opravke, številne ideje in koncepte in v to, da mora imeti o vsem svoje mnenje. Razmišljujoča ženska je zaželena v družbi. Je edina sprejeta v družbi, sicer je označena kot neUmna.

Opzujmo svojo kri!

Da bi ženska videla stanje svoje energije, posebej spolne energije, lahko opazuje svojo kri. Enkrat mesečno skozi svoj »lunin ciklus« ima priložnost opazovati številne karakteristike kot so barva, svetlost, gostota, trajanje, moč krvavitve, pogostost pojavljanja, razne simptome, ki spremljajo krvavitev in druge. Menstrualni ciklus popolnoma zdrave ženske traja 3-4 dni popolnoma sveže, živo rdeče krvi brez strdkov, bolečin in krčev. Njen ciklus je usklajen z Luninim, zato prihaja na 28 do 31 dni. Ko ženska ne doživlja takšnega ciklusa, ni v svojem optimalnem zdravju.

Ko je v ženski preveč Yang energije ali je ta razpršena izven telesa (ne pa skrbno varovana v maternici), bo ženski ciklus prehiter (27.dni ali manj), kri bo svetla, njeni lasje in nohti bodo suhi in lomljivi. Takšni ženski se priporoča, da uravnoteži svoje delo, se ne ukvarja z grobimi in preveč utrujajočimi športi in si pogosteje privošči oddih.

Ko je v ženski preveč Yin energije, se bo pojavila stagnacija, kar rezultira v zakasnelih ciklusih (31 dni ali več), gosti, temni, rjavi krvi s strdki in cistami, možne so tudi boleče menstruacije ali ovulacije in veliko zasluzenosti v nožnici in ostalih reproduktivnih organih. Takšni ženski se priporoča več gibanja, posebej s križnim in trebušnim delom telesa ter aktivnosti, ki povezujejo Um in Telo preko uravnoteženega Dihanja.

Joni parne kopeli blestijo, ko gre za kakovostno kri in umirjen um

Kako? Ko sedete nad toplo paro, se vaš um naravno umiri, saj uživa v prijetnem gretju nožnice, žadastih vrat in globin vaše ženskosti. Telo se segreje in zmehča, pridobi energijo, žadasta vrata se navlažijo in kri spet zaokroži po telesu. Spet se počutimo ženske v vsej svoji veličini. Prijetne, sproščene in prebujene. Telo ima energijo in želja po ljubečem izmenjevanju sokov s partnerjem je podprta z energijo telesa. Zato si privoščite parne kopeli in predvsem kultivirajte svoje srce in um, da radostno počivata pod popkom. Kaj veste, morda se želja povrne že danes in bo vaš večer zelo drugačen od načrtovanega. Kakršen koli bo, želim vam, da si naredite lep, sproščujoč in predvsem izpolnjen dan – vsakdan.

Vsi vemo, da se  maternica čisti sama, ko imamo svoj mesečni menstrualni ciklus. Ampak tako kot vsak drug organ v telesu, včasih svoje vloge ne opravi v celoti, kot se od njega pričakuje. Tukaj je  5 znakov, ki ti bodo povedali, da tvoja maternica ni najbolje opravila svoje naloge mesečnega čiščenja za petico.

.             

#1 Pred ali med menstrualni KRČI

Edini čas, ko bi ženska naj čutila krče v maternici je, ko rojeva. Pred in med menstrualni krči so znak, da maternica želi izločiti nekaj starega in zastanega v telesu. To je lahko stara posušena kri, pripeta na stene maternice, lahko gre za stare strdke, ki se niso izločili pri prejšnji menstruaciji in podobno. Izvajanje Joni savnanja nekaj dni pred menstruacijo z Očiščevalno mešanico zelišč, ki vsebuje deljenolistno srčnico in lističe vrtnic za spodbujanje cirkulacije in aktivacijo maternice, bo zelo zmanjšalo boleče krče, če pa se boš savnanja lotila redno in dolgoročno pa po parih mesecih ne boš več vedela, kaj krči sploh so.

#2 RJAVA KRI ob začetku in koncu menstruacije

Včasih se menstruacije začnejo ali končajo z rjavo krvjo. Kot vsaka druga kri, ko postane stara, porjavi. Torej, rjava menstrualna kri na začetku menstruacije je znak, da se pri pretekli menstruaciji tvoja maternica ni do konca ščistila. Ko se menstruacija zaključi z rjavo pa pomeni, da se ta mesec nisi dovolj ščistila. Če se to ne odpravi ampak traja iz meseca v mesec, lahko dolgoročno rezultira v zamašenih jajcevodih, nepojasnjeni neplodnosti ali endometriozi. To lahko zelo lepo odstrani redno Joni savnanje 3 dni pred menstruacijo in 3 dni po koncu menstruacije. Takšno ciklično Joni savnanje ne bo le odstranilo stagnirane stare krvi, ampak bo tudi uravnalo tvoj ciklus na 28-30 dni in te povezalo z Luno.

#3 STRDKI

Kot vsepovsod drugod v telesu, so strdki krvi prvi znak pomanjkanja zadostne cirkulacije krvi v telesu. Neglede na to ali so majhni, veliki, sestavljeni iz sveže ali stare rjave krvi, so strdki znak, da tvoja kri ne teče v dovolj dinamičnem tempu. Kri je za žensko njena spolna energija, njena moč in njeno zdravje, zato mora aktivno in ves čas po malem krožiti. Zato ženske potrebujemo konstantno ampak nežno gibanje, ne pa grobega in napornega, ki kri naredi predivjo in prevročo. Če se srečuješ strdki je super ideja, da savnaš pred in po menstruaciji dva do tri zaporedne mesece oz. dokler se ne nehajo pojavljati. Prva menstruacija po prvih parnih kopelih je lahko polna še večjih in gostejših strdkov, saj gre za čiščenje tistih, ki so se nabirali skozi čas. V naslednjih mesecih ob rednem savnanju bi se morali strdki popolnoma odstraniti iz menstrualne krvi.

#4 POPORODNI POPADKI IN KRČI

Ženske se kmalu po porodu pogosto srečujejo s poporodnimi popadki. To se dogaja ker maternica odstranjuje vse snovi, ki so še ostale v telesu od nosečnosti in s svojim krčenjem poskuša pomagati temu procesu izločanja. Včasih se ti popadki in krči nadaljujejo nedefinirano obdobje in se ne končajo tako hitro. To lahko mamico izpostavi tveganju raznih infekcij. Zato je bilo Joni savnanje na vseh kontinentih ključna praksa pri poporodni negi ženske. Vsem novim mamicam, ki se srečujete s temi podaljšanimi kontrakcijami maternice se svetuje, da se savnate vsak dan, kar bo pomagalo telesu, da se v celoti očisti vseh snovi, ki jih ne potrebuje več na hiter in naraven način.

#5 MOČNE IN OBILNE MENSTRUACIJE

Močne in obilne menstruacije, ki jih spremljajo krči, stara rjava kri, strdki, posušene krpice krvi je znak, da telo z obilnimi krvavitvami poskuša odplakniti vse kar se nabira in povzroča stagnacijo v maternici. Gre za porušeno ravnovesje med jetri in vranico. Na žalost velika izguba krvi za ženske pomeni tudi velika izguba energije, pogosto pa takšne menstruacije spremljajo tudi glavoboli, utrujenost in prekomerna emocinalna občutljivost. V tem primeru  bo redno izvajanje Joni  parnih kopeli 3 dni pred in 3 dni po menstruaciji pomagalo odstraniti presežen izcedek s strdki in nato tudi zmanjšalo moč menstrualnega toka.

V vseh zgornjih primerih je Joni parna kopel varen, nežen in zelo učinkovit način prve pomoči tvoji maternici, da se dokončno očisti in ti s tem zagotovi zdrav in prijeten menstrualni ciklus.

Si želiš še več izvedeti o Joni parnih kopelih in jih preizkusiti?

Vabljena na delavnico 13.9. v Celje (link)

Katera zelišča so najprimernejša za tvoj menstrualni ciklus?

Izpolni vprašalnik (link) in jih naroči tukaj.

….in uživaj v toplini in vonju svojega Joni zdravja …

V zadnjih 14 dnevih se je oglasila ženska, stara 49 let. Zanimala se je za nakup joni jajčka, saj je opazila, da je njena želja po ljubljenju uplahnila vsaj za polovico. 49 so zelo zanimiva leta za žensko. Vsakih 7 let življenja ženske potrošimo en svoj biser mladosti. Bele tigrice, ženske ki so se duhovno kultivirale, so vedele, da je 7 x 7 posebno obdobje v življenju ženske, ko nastopi resnična modrost. Zato so podaljševale fazo dvigovanja hormonov s posebnimi samonegovalnimi spolnimi praksami, ki so jim vračale energijo, vitalnost in mladostnost, ter jih sočasno ohranjale spolno aktivne. Namesto »mene« so zato pri 49 stopile v drugo pomlad…

 1. Ali praksa z Joni jajčkom pomaga pri upadu hormonov in posledično staranju?

Vsekakor! Pri 49 letih se ženski cirkulacija energije Qi skozi dva primarna meridiana Ren in Du močno zmanjša, menstrualni cikel je izčrpan in tekočine upadejo, kar je znak zmanjšanja hormonov. Da bi preprečila, da se staranje dokončno namesti, ženska potrebuje zelo pogosto spodbujanje tekočin v svoji Joni ali Žadastih vratih, k čemur Joni jajčki močno doprinesejo. Najprimernejši za ta namen je Joni jajček iz rdečega Jaspisa. Ob praksi z jajčki pa ženska potrebuje tudi močno povečati proizvodnjo svoje sline in pogosto vsrkavati jang esence moškega preko njegove Žadaste palčke ali Sonca.

 1. Ali lahko prakticiram z Joni jajčkom, če so mi odstranili maternico in jajčnike?

V primeru histerektimije je še toliko bolj pomembno, da telesu pomagamo ohranjati aktivnost in dodajamo jang energijo v Joni žadastih vratih, ki krepi zdravje in vitalnost celotnega telesa. Zato je jajčkanje zelo priporočljivo, je pa pomembno s prakso počakati vsaj 6 tednov po operaciji oziroma, dokler se žadasta vrata popolnoma ne zacelijo. Najprej se priporoča izvajati samo zelo nežne osnovne vaje stiskanja Joni jajčka, po treh mesecih pa lahko ženska normalno prakticira tudi vse ostale vaje.

 1. Zakaj se določena žadasta jajčka ob uporabi posvetlijo, druga pa ne?

Določena Joni jajčka so občutljiva na kisel PH nožnice, ki spremeni njihovo površino. Uporabnice poročajo, da se najpogosteje to dogaja pri svetlem in temnem žadu, medtem ko žad nefrit ostaja enak. Prav tako se jajčka ne posvetlijo pri vseh uporabnicah, saj tudi kislost PHja pri različnih ženskah varira. Do neke mere se lahko posvetli tudi Joni jajček iz roževca, pod pogojem, da je pogosto izpostavljen sončni svetlobi. S svetlenjem jajčka ne izgubljajo na svoji moči. Na moči izgubljajo le z pogosto uporabo, zato jih je pomembno energijsko vzdrževati (več o tem si lahko preberete v prispevku v blogu pod Aktualno).

Naj bodo tvoja druženja z Joni jajčkom še bolj prijetna, varna in predvsem zabavna!

Manja

Joni parne kopeli ali vaginalne parne kopeli so starodavni način, kako so ženske poskrbele za svoje celostno zdravje na popolnoma naraven način. Čeprav so te kopeli zadnjih 200 let na modernem zahodu skoraj pozabljena praksa, se sedaj, ko ženske iščejo naravne alternative grobim in invazivnim ginekološkim postopkom, ponovno oživljajo.

Pred mesecem dni me je udeleženka delavnice o parnih kopelih vprašala, ali lahko ženske v meni, ki se srečujejo z vročinski valovi in ženske v post-menopavzalnem obdobju, ki nimajo več menstrualnega ciklusa, tudi savnajo.

Ne samo, da lahko, zelo jim je všeč!!! Tukaj je 8 razlogov zakaj:

 1. Joni parne kopeli umirjajo vročinske valove in nočno potenje

Morda se sliši kontradiktorno, da topla para zdravi notranjo vročino, ampak ni. Pri vročinskih valovih vročina beži navzgor ker ni dovolj yin esenc – tekočin v telesu, ki bi jo zadržale v rodilih. Ko nožnico spodbudimo in dodamo esence v obliki vlaženja, se zadeve umirijo. Savnanje z osvežilno mešanico zelišč (krizantema, korenina bele potonike, meta, limonina lupinica in druge) bo ohranilo toplino točno tam, kjer mora biti – v maternici in rodilih ter spodbudilo presredek, ki se imenuje tudi Morje Yin energije.

 1. Odstranjujejo vaginalno sušo

Ženske v meni, ki uporabljajo joni parne kopeli poročajo izboljšanje navlaženosti že po enem savnanju. Ob rednem 1x tedenskem joni savnanju, pa se jim poveča tudi količina vaginalnih tekočin.

 1. Zdravijo fantomske menstrualne simptome

Nekatere ženske v menopavzi poročajo, da kljub temu, da ne krvavijo več, še vedno čutijo PMS simptome kot so otečene prsi, napihnjenost, čustvena občutljivost, želja po sladki ali slani hrani…Tiste, ki savnajo, poročajo, da so ti simptomi čudežno izginili.

 1. Zdravijo infekcije

Četudi se menstruacije v meni ne pojavljajo več, se vnetja lahko. Vnetje mehurja, glivična obolenja in bakterijska vnetja so domača tudi ženskam v meni. Vaginalno savnanje odlično zdravi vse vrste vnetij, odstranjuje neprijeten vonj kot tudi preventivno deluje pred ponovnim nastankom. Za to je najboljši izbor protivnetne mešanice, ki vsebuje (beli žajbelj, rman, sivko, koruzne laske in druga zelišča).

 1. Pomagajo pri globokem spancu

Ženske v meni, ki so prej tarnale nad nemirnim spancem in nočnimi potenji, konstantno poročajo, da po večernem savnanju vedno mirno zaspijo in prespijo celo noč. Krepčilen spanec je ključen za obnovo ledvične energije in ohranjanje vitalnosti tudi v zrelih letih.

 1. Odstranjujejo ciste na jajčnikih

Ciste na jajčnikih, ki se pojavljajo v menopavzi, se pogosto »zdravijo« z operativnim posegom odstranjevanja jajčnikov ali pa kar celotne maternice. To ni za vzeti na lahko. Številne ženske v meni poročajo, da so si z joni savnanjem uspele odstraniti ciste, druge tvorbe v rodilih kot tudi pozdravile rodila tako, da se izognile napovedani histerektomiji.

 1. Prebujajo libido

Nasploh ženske, ki se redno savnajo poročajo o ponovno prebujeni želji po ljubljenju kot tudi povečani senzitivnosti pri spolnem odnosu. Topla prijetna para namreč povečuje cirkulacijo krvi, navlaženost in toplino v spolnih organih. Katerakoli mešanica zelišč bo spodbudila ta vaš notranji ogenj!

 1. Pomagajo se povezati za naravnim ciklom Lune

Čeprav ženske v meni ne krvavijo več, bodo z rednim mesečnim joni savnanjem ob polni Luni ostale povezane z Luninim ciklom. Tako bodo še naprej ostajale mladostne, mistične in ženstvene.

Manja Potočnik

Prepričana sem, da se tudi ti kdaj sprašuješ kaj o svojem Joni jajčku in vadbi z njim, pa se enostavno ne spraviš za računalnik ali telefon, da bi mi napisala kakšno vprašanje. No, jaz nekaj vprašanja vendarle dobim v svoj inbox, zato jih bom tedensko zbirala zate in ti posredovala odgovore nanje. Tukajle so že prva tri!

 1. Ali praksa z Joni jajčkom lahko pomaga pri zmanjšanju vročinskih valov?

Kratkoročno ne, dolgoročno da. Praksa z joni jajčkom neposredno ne blaži vročinskih valov in nočnega potenja, kot se to pogosto dogaja ženskam, ki vstopijo v »drugo pomlad« ali meno. Bo pa redno in pravilno prakticiranje vaj z joni jajčkom dolgoročno pripomoglo k temu, da se ženska nauči obrniti navznoter in umiriti in da telo ponovno pridobi začne s proizvodnjo yin esenc, torej tekočin, ki bodo uravnovesile notranji ogenj, ki se kaže v obliki nočnega potenja in vročinskih valov.

 

 1. Kako dolgo je priporočljivo imeti jajček vstavljen?

To zavisi od resnosti težav in tvojih ciljev, ki jih želiš z jajčkanjem doseči. Če so resne težave z inkontinenco, prolapsi organov ali si takoj po porodu, je jajček priporočljivo aktivno uporabljati (vaje) vsak dan od 30-60min. Če so težave blage (ohlapne mišice, rahla inkontinenca, suha nožnica, upad hormonov in libida…) se lahko jajček uporablja 3-5x tedensko  15-30minut. Za aktivacijo spolne energije, ohranjanje obstoječe zdrave in čvrste nožnice lahko jajček uporabljaš 2-3x tedensko ob raznih vajah joge, pilatesa, tai chija, Qigonga, meditacije. V vseh primerih se jajček lahko uporablja tudi ponoči.

 

 1. V javnosti so deljene informacije glede uporabe jajčka ponoči. Kaj meniš ti, ga je varno uporabljati ponoči, ali ne?

Jajček se lahko varno uporablja tudi ponoči, posebej, če so težave resne ali želiš, da te res nahrani s svojo zdravilno vibracijo. Telo in mišice so ponoči spoščene, zato niso obremenjene, četudi je jajček vstavljen. Bo pa zato telo dobilo nežno spodbudo preko učinkovanja minerala oz kristala iz katerega je jajček narejen. Sama tudi po 5 letih dela z jajčki še vedno uporabljam velik žad nefrit za ponoči in še vedno se vsakič zbudim močna in polna nove življenjske moči. Najprimernejši minerali za ponoči so žad nefrit, roevec in tigrovo oko, manj primeren je rdeči jaspis (zaradi njegovega poživljajočega delovanja).

Naj bodo tvoja druženja z Joni jajčkom še bolj prijetna, varna in predvsem zabavna!

Manja

Pozdravljene drage Ženske,

Pridobili smo uraden certifikat o avtentičnosti Yoni Jajčka iz minerala Nefrit.

Za vse ki ste kdaj spraševale in vas je zanimalo če so jajčka res naravna in brez kemijske obdelave, vam prilagam uraden dokument iz Prirodoslovnega Muzeja Slovenije, kjer so bila jajčka pod mikroskopom pregledana in analizirana. Tako bomo lahko pomirjene in res brez skrbi uporabljale Joni Jajčka. Kmalu bodo sledile tudi analize še ostalih mineralov in prav tako njihovi certifikati.

Želim vam lepe energije ob uporabi Joni Jajčk še naprej.

Manja

Da bi ti joni jajček res polno služil, je potrebno redno vaditi z njim. Redno prakticiranje vaj z jajčkom omogoča ženski, da ohranja ozko in čvrsto vagino kot jo imajo najstnice, četudi je ženska stara 80 ali 90 let. Ohranjanje čvrstosti vagine omogoča življenjski energiji Qi, da ostaja znotraj telesa in žensko polni z močjo in vitalnostjo.

Jajček najprej oplemenitiš z ljubečimi sporočili. Položiš ga v levo dlan, se z njim povežeš in po levi roki spustite ljubečo, nežno, radostno energijo v jajček. Začutiš, da mu dovajaš Ljubezen, v sebi pa prebujaš Zaupanje in Nežnost. Nato jajček vstaviš v žadasta vrata in ga začutiš v sebi. Ljubeče se nasmehneš v nožnico in se sprostiš. Tako, čas je za nežno krčenje mišic medeničnega dna.
Vse vaje izvajaš nežno, počasi in pozorno.

1. STISK – POPUSTITEV
Ležiš na hrbtu, noge so pokrčene v kolenih, stopala na tleh.
Vdih, stisneš nožnico kot bi želela jajček ožeti in stisniti z vseh strani.
Izdih, sprostiš mišice.
Ponoviš 9x, 18x ali 36x.

2. STISK – 1-2-3 POPUSTITEV
Ležiš na hrbtu, noge so pokrčene v kolenih, stopala na tleh.
Vdih, stisneš nožnico kot bi želela jajček ožeti in stisniti z vseh strani.
Zadržiš dih in počasi prešteješ 1 – 2 – 3, nato z izdihom sprostiš mišice.
Ponoviš 9x, 18x ali 36x.

Modra ženska zelo dobro ve, da se njena vitalnost, moč in ohranjanje tekočin ob nabiranju let ne dogaja več samo po sebi. Opazuje sebe in druge ženske in ob tem premnogo krat opazi, kako mladost prehitro veni, telo se suši in zdravje šibi. Zato predano in ljubeče, vsakodnevno neguje svoj cvet – sama zase, na prav poseben način.

Če si pred kratkim kupila svoj prvi joni jajček, ga želiš podrobneje spoznati in se naučiti izbranih vaj kitajskih cesaric z jajčkom, te vabim na delavnico, kjer boš spoznala še več vaj, zvedela vse o joni jajčkih, njihovi uporabi in pridobila številne koristi dela z jajčkom.

Več informacij o delavnici najdeš na spodnji povezavi:

Jajčkanje za začetnice